Een vaak voorkomende sportblessure bij hardlopers is de lopersknie.  Deze lopersknie kenmerkt zich door een chronische pijn aan de buiten- en bovenzijde. De pijn begint meestal tijdens het hardlopen en leidt er vaak toe dat je door de pijn moet staken. In chronische gevallen kan deze knie pijn ook in rust aanwezig blijven.

Tijdens een osteopathische behandeling wordt niet alleen de klacht onderzocht, maar zal het hele lichaam bekeken worden om te achterhalen waarom je deze blessure/klacht oploopt.
De osteopaat kijkt naar de stand van het bekken, heupen, knieën en voeten. Het kan zijn dat wanneer het bekken geblokkeerd is, je spier onder een ongewone hoek kracht moet leveren. Als deze spieren tijdens het lopen dan nog eens extra belast worden, kunnen er problemen ontstaan. Ook onderzoekt de osteopaat de organen die in het bekken liggen. Als hier tussen bewegingsverlies bestaat, kan dat invloed hebben op de beweeglijkheid van je bekken. Er zullen verschillende behandeltechnieken gebruikt worden om de blokkades mobiel te maken en te zorgen dat de lopersknie kan herstellen. Ook zal de osteopaat je een advies geven en of lopersknie oefeningen geven, hoe je dit soort blessures in de toekomst kunt voorkomen.